Zmiany kadrowe

Bartosz Ćwikliński powołany na stanowisko prezesa itWORKS

Dotychczasowy CFO spółki nowe obowiązki przejmie z początkiem maja. Nominacja na nowe stanowisko ma związek z szerszymi zmianami w zarządzie itWORKS.

Bartosz Ćwikliński powołany na stanowisko prezesa itWORKS

Bartosz Ćwikliński jest związany z branżą IT od 15 lat. Pracował m.in. dla firm Comarch i Ailleron (dawniej Software Mind). Od 2010 roku pracuje na stanowisku Dyrektora, następnie Członka Zarządu do spraw finansowych itWORKS. Jako prezes zarządu itWORKS będzie odpowiedzialny m.in. za kontynuację strategii spółki i dalszy jej rozwój po zakończeniu reorganizacji firmy pod koniec 2015. Główne, wprowadzone podczas reorganizacji zmiany polegały na odświeżeniu i rozszerzeniu portfolio produktów i usług firmy, a także na modernizacji zaplecza technicznego w centrach kompetencyjnych.

“Trwająca przez ostatnie dwa lata modernizacja itWORKS została z powodzeniem zakończona. Mamy jasno określone kierunki dalszego rozwoju i coraz bogatsze portfolio usług, w tym innowacyjnych, które jako pierwsi wprowadziliśmy na polski rynek – mam tu na myśli Disaster Recovery as a Service. Nasza oferta DC & Cloud jest odpowiedzią na to, co obecnie najważniejsze, czyli bezpieczeństwo procesowe i cyberbezpieczeństwo” – podkreśla Rafał Bator, przewodniczący Rady Nadzorczej itWORKS. Według niego istotne znaczenie dla dalszej realizacji strategii biznesowej spółki ma także szeroka oferta outsourcingu IT, a także rozwijane przez itWORKS oprogramowanie wspierające zarządzanie procesami biznesowymi. “Myślę, że stajemy się coraz mocniejszym graczem na polskim rynku” – dodaje Rafał Bator.

Dodatkowo, decyzją Rady Nadzorczej spółki w maju wiceprezesami itWORKS zostaną: Zbigniew Ciukaj, obecnie odpowiedzialny za Dział Realizacji oraz Krzysztof Zawada, obecny Dyrektor Działu Handlowego. Tomasz Laudy, który pozostanie na stanowisku prezesa zarządu itWORKS do końca kwietnia, w czerwcu obejmie analogiczne stanowisko w firmie Qumak.