Jacek Żurowski zrezygnował ze stanowiska prezesa HP Inc w Polsce

8 czerwca 2017Blog redakcji

Obowiązki prezesa spółki pełnił do końca maja 2017 roku. Trwają poszukiwania osoby, która zastąpi Jacka Żurowskiego na stanowisku szefa polskiego oddziału HP Inc.

Według oficjalnego oświadczenia przedstawicieli HP Inc Polska zmiany nie mają wpływu na funkcjonowanie i działalność firmy. Do czasu powołania nowego prezesa polskiego oddziału HP Inc funkcję tą pełni Vitaly Matyushenko, dyrektor generalny HP Inc w Europie Centralnej i Izraelu.

Jacek Żurowski odpowiadał za funkcjonowanie spółki HP Inc w Polsce od chwili jej utworzenia po podziale HP Polska, czyli od sierpnia 2015 roku. Zanim objął stanowisko szefa HP Inc Polska, przez 10 miesięcy kierował działem Printing and Personal Systems. Jacek Żurowski w strukturach HP Polska pracował przez 10 lat. Odpowiadał m.in. za sprzedaż działu Personal Systems Group. Wcześniej był związany m.in. z firmą Xerox Polska.

The following two tabs change content below.
Piotr Waszczuk

Zastępca redaktora naczelnego ITwiz. O rynku nowych technologii pisze od 12 lat. Autor publikacji, wywiadów, artykułów oraz opracowań dotyczących trendów i wydarzeń rynku IT, a także systemów wspierających biznes oraz nowych technologii. Redaktor prowadzący Raporty ITwiz poświęcone technologii in-memory oraz rozwiązaniom cloud computing. Autor licznych relacji z konferencji branżowych, publikacji analitycznych, materiałów typu case study i tłumaczeń.

Podobne tematy: