Michał Możdżonek zrezygnował ze stanowiska wiceprezesa ZUS ds. IT

23 maja 2017Blog redakcji

Do czasu powołania jego następcy nadzór nad tym pionem będzie sprawowała prezes Zakładu Ubezpieczeń Społecznych prof. Gertruda Uścińska – podał ZUS w komunikacie.

Michał Możdżonek podał powody osobiste jako przyczynę rezygnacji. Formalnie jego poniedziałkową rezygnację musi przyjąć Rada Nadzorcza ZUS.

Jak ZUS podkreśla w oficjalnym komunikacie: „Zakończenie pełnienia misji w ZUS przez Michała Możdżonka, nie oznacza żadnych opóźnień w toczących się w Zakładzie dużych projektach informatycznych. Wszystkie istotne postępowania i prace związane z przetargiem na utrzymanie KSI ZUS, wprowadzeniem nowego sposobu autoryzacji e-zwolnień oraz wdrożeniem e-składki toczą się zgodnie z harmonogramem. Zgodnie z harmonogramem przebiegają również prace przy systemie informatycznym ZUS związane z obniżeniem wieku emerytalnego od 1 października„.

Michał Możdżonek został wiceprezesem w maju 2016 r., zastąpił członka zarządu ds. operacji i eksploatacji systemów Radosława Stępnia. Wcześniej Michał Możdżonek przez wiele lat był związany z T-Mobile Polska. Jest też niezależnym ekspertem ds infrastruktury techniki komputerowej przy Komisji Europejskiej oraz wykładowcą na Wydziale Matematyki, Informatyki i Mechaniki Uniwersytetu Warszawskiego.

The following two tabs change content below.
Adam Jadczak

O IT w biznesie pisze od 23 lat. Specjalizuje się w zagadnieniach związanych z rynkiem IT oraz informatyką w zastosowaniach biznesowych. Od września 2013 roku redaktor naczelny serwisu ITwiz.pl, od kwietnia 2014 roku redaktor naczelny magazynu ITwiz. Pomysłodawca raportu ITwiz Best 100 „Dwa oblicza IT”, wydanego w czerwcu 2015 roku.

Podobne tematy: