Zmiany kadrowe

Janusz Naklicki objął stanowisko Chief Strategy Officer w Synerise

Będzie odpowiedzialny za globalną ekspansję firmy Synerise, a także pozyskiwanie nowych klientów i rozwój międzynarodowej sieci partnerskiej.

Janusz Naklicki objął stanowisko Chief Strategy Officer w Synerise

Według zapowiedzi w roli Chief Strategy Officera Janusz Naklicki będzie odgrywać istotną rolę dla realizacji planów globalnej ekspansji firmy Synerise. Strategia firmy zakłada bowiem, że w ciągu najbliższych dwóch lat stanie się ona jednym z największych dostawców rozwiązań opartych na sztucznej inteligencji, a także nowoczesnych technologii dla marketingu. Firma Synerise wykorzystuje autorskie rozwiązania przetwarzania danych i metody sztucznej inteligencji na potrzeby wsparcia procesów marketingu, w tym automatyzacji i personalizacji komunikacji, czy zarządzania ceną.

“Synerise dostarcza dojrzałe, niezwykle zaawansowane technologicznie produkty, pozwalające firmom prowadzić kompleksowe działania marketingowo-sprzedażowe za pośrednictwem chmury, by osiągać wzrost w sposób szybki, bezpieczny, zwinny i efektywny. To obecnie najlepsza dostępna na rynku platforma marketingowa oparta na sztucznej inteligencji. Niezwykle się cieszę, że dołączam do Synerise i będę mógł wesprzeć swoim doświadczeniem międzynarodową ekspansję tej dynamicznie rozwijającej się firmy” – mówi Janusz Naklicki, Chief Strategy Officer firmy Synerise.

Janusz Naklicki przez kilkanaście ostatnich lat był związany z firmą Oracle. Przez ostatnie 2 lata odpowiadał m.in. za sprzedaż w regionie obejmującym 30 krajów z regionu Europy Środkowo-Wschodniej, Krajów Bałtyckich i Rosji (tzw. CIS) oraz tzw. Afryki Subsaharyjskiej. Wcześniej zajmował też m.in. stanowisko wiceprezesa Oracle w Europie Środkowo-Wchodniej, Rosji, Afryce i na Bliskim Wchodzie. W przeszłości Janusz Naklicki związany był także z firmami Sun Microsystems oraz HP.

Przeczytaj również
Wojciech Życzyński szefem kanału partnerskiego Citrix na rynki wschodzące naszego regionu

Janusz Naklicki ukończył informatykę na Uniwersytecie Warszawskim. Jako stypendysta Komisji Fulbrighta zdobył certyfikat MBA w Carlson School of Management przy amerykański Uniwersytecie Minnesoty. Ukończył także kursy menedżerskie dotyczące negocjacji i procesów decyzyjnych na Harvardzie i Wharton.