Zmiany kadrowe

Janusz Naklicki objął stanowisko Chief Strategy Officer w Synerise

Będzie odpowiedzialny za globalną ekspansję firmy Synerise, a także pozyskiwanie nowych klientów i rozwój międzynarodowej sieci partnerskiej.

Janusz Naklicki objął stanowisko Chief Strategy Officer w Synerise

Według zapowiedzi w roli Chief Strategy Officera Janusz Naklicki będzie odgrywać istotną rolę dla realizacji planów globalnej ekspansji firmy Synerise. Strategia firmy zakłada bowiem, że w ciągu najbliższych dwóch lat stanie się ona jednym z największych dostawców rozwiązań opartych na sztucznej inteligencji, a także nowoczesnych technologii dla marketingu. Firma Synerise wykorzystuje autorskie rozwiązania przetwarzania danych i metody sztucznej inteligencji na potrzeby wsparcia procesów marketingu, w tym automatyzacji i personalizacji komunikacji, czy zarządzania ceną.

“Synerise dostarcza dojrzałe, niezwykle zaawansowane technologicznie produkty, pozwalające firmom prowadzić kompleksowe działania marketingowo-sprzedażowe za pośrednictwem chmury, by osiągać wzrost w sposób szybki, bezpieczny, zwinny i efektywny. To obecnie najlepsza dostępna na rynku platforma marketingowa oparta na sztucznej inteligencji. Niezwykle się cieszę, że dołączam do Synerise i będę mógł wesprzeć swoim doświadczeniem międzynarodową ekspansję tej dynamicznie rozwijającej się firmy” – mówi Janusz Naklicki, Chief Strategy Officer firmy Synerise.

Janusz Naklicki przez kilkanaście ostatnich lat był związany z firmą Oracle. Przez ostatnie 2 lata odpowiadał m.in. za sprzedaż w regionie obejmującym 30 krajów z regionu Europy Środkowo-Wschodniej, Krajów Bałtyckich i Rosji (tzw. CIS) oraz tzw. Afryki Subsaharyjskiej. Wcześniej zajmował też m.in. stanowisko wiceprezesa Oracle w Europie Środkowo-Wchodniej, Rosji, Afryce i na Bliskim Wchodzie. W przeszłości Janusz Naklicki związany był także z firmami Sun Microsystems oraz HP.

Janusz Naklicki ukończył informatykę na Uniwersytecie Warszawskim. Jako stypendysta Komisji Fulbrighta zdobył certyfikat MBA w Carlson School of Management przy amerykański Uniwersytecie Minnesoty. Ukończył także kursy menedżerskie dotyczące negocjacji i procesów decyzyjnych na Harvardzie i Wharton.